Accordeon Jaap Valkhof

Prachtige opnames bij hem thuis en video’s over de eerste Jazz-accordeonist van Nederland, Jaap Vallkhof. HIj heeft ook mooie nummers geschreven zoals ‘Diep in mijn hart” en “Oh Johnny”.

In de documentaire in het 2e deel van de afspeellijst (vooral deel 1 is nog goed te kijken,daarna wordt het wat langdradig, tenzij je heel erg geinteresserd bent), is ook goed te zien hoe populair de accordeon vroeger geweest is.

Noa t Zuuje vanavond op TV do 8/2

Eenmalig wordt een ingekorte versie van Nao t Zuuje op tv uitgezonden op donderdagavond 8 februari op NPO3 van 21.40-22.40 uur.

De mooie documentaire Nao t Zuuje over carnaval in Venlo laat zien hoe het echte Carnaval geworteld is in tradities en plaatselijke liedjes.
Nu is? Limburg niet Brabant, maar ook in Bergen (Krabbegat) hebben ze nog veel oude liedjes. Zou mooi zijn als die traditie in Breda ook weer in ere zou worden hersteld. “Noa t Zuuje vanavond op TV do 8/2” verder lezen

Bl??rf??st 2017/18 nieuwe stijl: leuke liedjes luisteren en downloaden

De winnaar van 2017 is tot mijn genoegen Tapkracht 11 met “Ge motter mar op komme” (het motto van 2018). Een ouderwetse meedeiner – wals – meezinger.
Tapkracht 11 speulde altijd in dun Bijerd, tot ze ‘elaos nie mir welkom waore (te ouwerwets?). Daornao in dun wijlen Kloostertaverne en nouw in Parkzicht gok ik? “Bl??rf??st 2017/18 nieuwe stijl: leuke liedjes luisteren en downloaden” verder lezen